Toepassingen

Waar het analyseren van data voorheen zoveel mogelijk werd samengebracht zien we nu het tegenovergestelde ontstaan. We willen zelf onze analyses kunnen doen en niet afhankelijk zijn van gecentraliseerde functies. Tools moeten daarom gebruikers de mogelijkheid bieden om zelf hun data, gestructureerd en ongestructureerd (big data) zelf te kunnen analyseren: self-service business intelligence. CXAIR wordt binnen ondernemingen op verschillende plaatsen en voor verschillende toepassingen ingezet: als opvolger van het vertrouwde Excel spreadsheet, voor prototyping in het BI competence centre (BICC), voor toepassing binnen een afdeling, voor analyse van big data en vanzelfsprekend als enterprise brede self-service BI-oplossing.

Self-service BI

dioslide2CXAIR is gebaseerd op zoekmachinetechnologie, waardoor u de interface met de zoekbalk direct herkent en intuïtief kunt gebruiken. U voert in de zoekbalk de gewenste dataselectie in op basis van ‘’natural language” en klikt eenvoudig verder. Diepere analyse doet u in cross-tabs, die uiterlijk gelijk zijn aan de manier van werken in Excel. De overige analysefuncties, zoals venn-diagrammen en dynamische dashboards, zijn grafisch van vorm en intuïtief te gebruiken. U heeft dus al uw data beschikbaar om te analyseren in een interface die u gebruikt zonder enige tussenkomst van IT: self-service business intelligence.

Big data analytics

ronaldEén van de belangrijkste trends in business intelligence is Big Data. Traditionele BI-oplossingen zijn niet ontworpen om dergelijke grote hoeveelheden data te verwerken en tonen al snel een zandloper.

Met CXAIR verzekert u zich van een oplossing die geen grenzen stelt aan de hoeveelheid data die u kunt analyseren. De responstijden blijven gelijk terwijl de kosten een fractie zijn van bijvoorbeeld BI appliances. Of u nu zoekt in miljoenen,honderden miljoenen of miljarden records, de resultaten staan met een knip van uw vingers op het scherm. BI in een zoekmachine!

Prototyping

Uw IT-afdeling ontvangt steeds vaker verzoeken voor de ontwikkeling van business reports, maar heeft daar steeds minder tijd voor. Verzoek en levertijd raken
uit balans, met het risico dat commerciële slagkracht verloren gaat.
CXAIR geeft uw ontwikkelaars de mogelijkheid om binnen enkele minuten de gewenste rapporten op te leveren als prototype. Zodra de rapporten goed zijn en de business akkoord is, dan kunnen ze worden opgenomen in de standaard rapportage-infrastructuur.

Departmental

Volstaat voor het leeuwendeel van uw medewerkers een periodiek standaardrapport, maar voldoet dit voor enkele medewerkers niet? CXAIR biedt een oplossing die eenvoudig naast uw vaste rapportage-infrastructuur kan bestaan. Het kan kleinschalig in gebruik worden genomen. Bijvoorbeeld om voor marketeers een self-service ad hoc analyse mogelijk te maken als onderdeel van campaign management. U houdt uw BI-investering intact en biedt bepaalde medewerkers de flexibiliteit die zij nodig hebben.

In plaats van spreadsheet

Excel is nog steeds een van de meest gebruikte oplossingen voor business intelligence. Hoewel veel ondernemingen kostbare BI-tools aanschaffen, verkiezen gebruikers vaak toch Excel met zijn vertrouwde indeling en functies zoals de rijen, kolommen en draaitabellen. De BI-tools zijn te complex en vereisen tijdrovende tussenkomst van de IT-afdeling, zoals bij het definiëren van rapportages.
Om deze reden vindt u de vertrouwde begrippen en indeling terug in CXAIR. Door het intuïtieve en herkenbare karakter kunt u direct aan de slag.