Overzicht

Door de toenemende integratie tussen diverse (web) applicaties neemt het gebruik van Application Programming Interfaces (API’s) hand over hand toe. Steeds vaker worden (legacy) on-premisse applicaties ontsloten om data via “de cloud” richting (interne en externe) consumenten, andere bedrijven of mobiele apps te pushen.

Je kunt je voorstellen dat de beveiligingsaspecten van een dergelijke API tot in de puntjes geregeld dient te zijn. Je moet er toch niet aan denken dat je als bank of creditkaart maatschappij gehackt wordt door geïnteresseerden in jouw data! Om dit te voorkomen is het van belang dat je een API management tool inzet waarbij beveiliging en (data) veiligheid voorop staan.

Ondanks dat het belang van en de focus op API Management door grote bedrijven toeneemt, worden de risico’s van het openstellen van API’s onvoldoende onderkend. Met regelmaat worden we geconfronteerd met nieuwsberichten over Cyber attacks, waarbij de schade desastreuze vormen  aan kan nemen. Kortom de primaire focus zou (mee) moeten verschuiven naar het veilig beschikbaar stellen van API’s. De enige manier om te zorgen dat de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd is, is door API Security Management in te zetten. Forum Systems biedt een dergelijk platform.

Er zijn voldoende spelers in de markt die op volwassen wijze API management bieden, wat maakt ForumSystems dan anders dan andere aanbieders?

Safety first

ForumSystems biedt met Forum Sentry een API Management oplossing waarbij eerst aan de beveiliging is gedacht. Vanuit die gedachte is Forum Sentry vormgegeven. De primaire focus ligt op Security Management. Er wordt voorzien in een kantenklare API Security Gateway waarbij beveiligde toegang tot complexe enterprise applicaties wordt geboden, zonder te hoeven coderen.

api gateway concept forum systems Systemation

Met het Forum systems vlaggenschip API gateway wordt een “mission critical” oplossing geboden, waarbij de nadruk ligt het op het principe van “security by design”. Bij de totstandkoming van de oplossingen van Forum Systems vormt beveiliging en veiligheid het integrale fundament.

Meer weten? Ga naar de downloadpagina voor een Executive Review en Datasheet.